ardennen-activiteiten-panther-grandmenil
Battlefield tour

Battlefield Tour

battle-tour-ardennen-bo-temps-B&B

Op zoek naar iets unieks? Ga mee op Battle Tour in de Ardennen!

Gastheer Bob Konings verdiept zich sinds 2008  in de slag om de Ardennen. Niet alleen kent hij de omgeving op zijn duimpje, hij weet de plekken waar tijdens de slag om de Ardennen hevig werd gevochten. Bob spendeert uren en uren aan onderzoek en heeft uitstekende contacten in Nederland, Engeland en Amerika.  Hij sprak met veteranen, burgers en experts op het gebied van deze slag. Bob zal je laten zien dat de Battle of the Bulge wel iets meer was dan de tv serie “Band Of Brothers”.
.

Op dit moment zijn er de volgende  battle tours:
1. De slag om Grandmenil:
Gedurende drie uur wordt u meegenomen op een indrukwekkende tour, direct in de omgeving van waar u verblijft. De tour, per auto, doet een 8 tal plaatsen aan waar de slag om de Ardennen om het hardst werd uitgevochten.
Attentie: Deze tour wordt momenteel uitgebreid met diverse nieuwe onderdelen! Op korte termijn is deze tour ook als 6 uurs tour verkrijgbaar.

2. The 551st Parachute Infantry Battalion
De 551st PIB begon hun opmars in het zuiden van Frankrijk in august1944 en belandde uiteindelijk met 600 man in de slag om de Ardennen. Uw gastheer verdiepte zich in de verhalen, sprak met veteranen en met een aantal Waalse en Nederlandse onderzoekers. Hij bezocht alle plaatsen en deed talloze nieuwe ontdekkingen. Deze barre maar zeer interessante tocht duurt 6 uur.

3. Hellish places
Deze 6 uur durende combi tour brengt je op een groot aantal bijzondere plaatsen. Je start in Grandmenil en eindigt meestal in de regio van Stavelot. Meer details kunnen we niet geven. Bob kan het zomaar in zijn bol krijgen en ineens een compleet andere route gaan rijden.

4. Joachim Peiper Battle Tour.
Dit de langverwachte battle tour van Bob.
Deze tour bestaat in 2 varianten: de snelle tour en de diepgaande tour. Voor de volledige informatie verwijzen we je graag naar de battle tour website.
De gastheer is een enthousiast verteller, wandelend door de slagvelden met een 2 boeken met foto´s bij zich, weet hij je zaken te vertellen die bij de meeste mensen absoluut onbekend zijn. Deze tour is uit te breiden met het bezoek aan 2 musea. (niet inbegrepen)

5. Combi tour Grandmenil – Hotton.
De tour start in Grandmenil en gaat na een drietal uren door in de richting van Soy, Hotton, La Roche, Beffe en Amonimes. Je volgt de route van de 75th infantry division, 84th Infantry Divison, Engelse troepen en 3rd armored division. Onbekende verhalen met schitterende foto’s te bekijken op de locatie waar het allemaal gebeurde.

6. In de voetsporen van de 83rd Infantry Division.
De 83rd ID startte hun gevechten in de omgeving van Lierneux en Malempré. Bob neemt je mee op tour vanaf deze plaatsen. De tour loopt, samen met verhalen van de 3rd armored divison, via Hebronval, Bihain, Ottré (waar hij langdurig onderzoek naar verrichtte), Langlire, Baclain, Cherain naar Gouvy. De vele fotos ondersteunen de verhalen.

En: Vanaf de tweede helft van 2019 is er tevens een Bastogne highlight tour te boeken.

Sinds september 2018 is het Manhay History Museum 1944 geopend in Grandmenil. Gasten van de B&B en gasten van de Battle Tour kunnen er met korting naar binnen. In plaats van 7,50 pp betaalt u 6 euro pp.

Tom en Ben hebben hun eigen museum achter in de tuin met onder andere bodemvondsten uit deze regio.

* Let op: de tours zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.
* Alles tours zijn per auto
* Zorg voor goede schoenen, warme kleding en eventueel regenkleding/ paraplu.

Alles weten over de battle tours? Bezoek dan de website!!

De websites van Bob, met betrekking tot de slag om de Ardennen:
 www.grandmenil.com
– www.battle-of-the-bulge.be
– www.b24-kingsize.com
– www.kia-mia-project.be